Borna Filic/PIXSELL

Dobrović o plinu: Netko će možda morati poskupjeti plin, ali uvjeti su dobri

Autor: dnevno.hr

Dobrovićev stav sličan je onom iz priopćenja kojeg je jučer objavilo Ministarstvo

N1 u srijedu je dobio na uvid izračun plina za krajnjeg korisnika jednog distributera, prema kojemu će od 1. travnja plin poskupjeti za oko jedan posto. Da će do poskupljenja doći potvrdila je i Hrvatska energetska regulatorna agencija, no čini se da ministar tako ne misli.

Upitan hoće li do poskupljenja plina ipak doći, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović je kazao kako se s plinom ne događa ništa.

‘Gledajte 1 posto na lokalnoj razini velikog broja opskrbljivača… Ja ne znam što se može konkretno događati jer to su lokalne varijacije. Ali generalno cijena ostaje ista ili se čak smanjuje. Netko će možda morati poskupjeti, ali uvjeti su dobri”, kazao je Dobrović.

Dobrovićev stav sličan je onom iz priopćenja kojeg je jučer objavilo Ministarstvo i kazalo da cijena  plina od 1. travnja u odnosu na prošlu godinu, cjelokupno gledajući, neće rasti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.