Davor Puklavec/PIXSELL

Cijena plina za građane ipak raste?

Autor: Dnevno.hr

Povećanje dobavne cijene plina od 4,32% koja je odobrena HEP-u snosit će kućanstva s povećanjem cijene plina od 0,02 kune po kubnom metru

N1 je dobio na uvid izračun plina za krajnjeg korisnika jednog distributera, koji je rađen na temelju posljednjih dostupnih podataka za Zagreb.

Prema ovom izračunu cijena plina za krajnjeg korisnika u Zagrebu, suprotno najavama vladajućih, ipak raste i to za jedan posto.
Kako doznaju s N1 od distributera, odlukom Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) krajnja cijena plina je povećana za 1,01 posto. Opsrkbna marža opskrbljivača u obvezi javne usluge je smanjena za 34,89%.

Povećanje dobavne cijene plina od 4,32% koja je odobrena HEP-u snosit će kućanstva s povećanjem cijene plina od 0,02 kune po kubnom metru te opskrbljivači u obvezi javne usluge sa smanjenjem obskrbne marže od 0,05 kuna po kubnom metru.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.