Sanjin Strukic/PIXSELL

Čak 70% mladih u Hrvatskoj živi s roditeljima: Razlog finacijska nestabilnost!

Autor: dnevno.hr

Najbrže se osamostaljuju mladi Danci, među kojima je samo 19,7 posto onih koji se do 34. godine nisu odselili od mame i tate.

U Hrvatskoj 70% mladih između 18 i 34 godine živi s roditeljima što je znatno iznad prosjeka Europske unije.

Najbrže se osamostaljuju mladi Danci, među kojima je samo 19,7 posto onih koji se do 34. godine nisu odselili od mame i tate.

Profesor Matić objašnjava razliku Hrvatske i zemalja u kojima se liberalno-demokratska tradicija ustalila.

Mladi ljudi tamo kada izađu van, oni se jako brzo snađu. Ponuda je velika i naravno, posao se lako može izgubiti, ali ako vi očekujete da ćete doći na državni posao i da će država to riješiti, da ćete na tom poslu živjeti idućih 30-40 godina to naprosto više ne postoji, prenosi HRT. 

Najčešći razlozi za ostanak mladih s roditeljima su financijska nestabilnost, sigurnost, udobnost te odgoda vjenčanja.

Podaci dvaju posljednjih popisa stanovništva pokazuju da se mladi u našoj zemlji sve teže osamostaljuju. 2011. čak 70 tisuća više mladih živi s roditeljima u odnosu na 2001. Sve su oči sada uprte u novo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od kojeg se očekuje da hitno donese mjere kojim bi se riješio ovaj problem.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.