Davor Javorovic/PIXSELL

Bankaraski krugovi su u zabludi: Prva presuda za preplaćene kamate kredita u kunama

Autor: Dnevno.hr

Iz Udruge Franka pojašnjavaju - ovo znači da se kolektivna presuda u slučaju Franak odnosi i na kunske kredite, a ne samo na one u švicarskim francima, kao što tvrde iz bankarskih krugova

Donesena je prva presuda za preplaćene kamate u jednome kunskom kreditu bez valutne klauzule. Objavila je to udruga Franak. Riječ je o prvostupanjskoj presudi Općinskog suda u Osijeku, kojom se Addiko banci nalaže da tužiteljici isplati 55 tisuća kuna te pripadajuće zatezne kamate.

Takva presuda, smatraju u Udruzi, znači da se kolektivna presuda u slučaju Franak odnosi i na kunske kredite, a ne samo na one u švicarskim francima, kao što tvrde iz bankarskih krugova.

Iz Udruge Franak pozivaju sve dužnike koji su prije 1. siječnja 2013. ugovorili kredite s promjenljivom kamatnom stopom da se jave Udruzi Franak radi ispitivanja svojih mogućnosti za podizanje privatne tužbe za vraćanje preplaćenih iznosa kamata.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.