Fortune

American Express kartice prestaju vrijediti u Hrvatskoj do kraja 2019. godine

Autor: Hina

Iz Privredne banke Zagreb (PBZ) u utorak su izvijestili da American Express zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir napušta taj model poslovanja, a korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći će ih koristiti do 31. prosinca 2019. godine.

“Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licenčnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU, zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licenčna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama”, navodi se u priopćenju.

Takva poslovna odluka, kako ističu, odnosi se na sve licenčne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu PBZ-a.

Budući da je American Express na hrvatskom tržištu prisutan više od 45 godina te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu suradnju s PBZ Grupom, u tijeku su aktivnosti koje bi korisnicima kartica te kuće i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti, ističu iz PBZ-a.

Naglašavaju i da će “korisnici American Express kartica izdanih od PBZ Carda, svoje kartice moći koristiti do 31. prosinca 2019. godine”.

O rezultatima navedenih aktivnosti PBZ će pravovremeno izvijestiti javnost, ističu iz te banke. Napominju i kako će PBZ Grupa ostati snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i nadalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.