Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Agrokor: Radimo na novom poslovnom modelu, uskoro ćemo sve otkriti!

Autor: R.I.

Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna, tvrde u kompaniji.

Dok se drama u Agrokoru nastavlja, u koncernu su – barem na dan – odlučiti prekinuti s medijskom šutnjom. Naime, nakon što se danas pojavila informacija o tome kako će se sutra sastati glavni dobavljači Agrokora, i to kako bi se dogovorili o zajedničkoj strategiji prema Agrokoru i vjerovnicima te nakon što su Rusi za Bloomberg potvrdili kako žele upravljačka mjesta u Agrokoru, o cijeloj situaciji oglasio se i sam Agrokor. Iz Agrokora su se obrušili na medije zbog plasiranja informacija koje “mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi”.

Priopćenje Agrokora prenosimo u cijelosti.

“Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netočnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji”.

Opstanak Agrokora nije upitan

“Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze.

Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima.

Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih dionika.

Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača”, priopćili su iz Agrokora.

Autor: R.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.