Sakrij oglas
Svjetski mediji imaju novi zvijeszdu! Objavili su snimku na kojoj se vidi kako jedan pingvin krade kamenje koje je već bilo upotrijebljeno za tuđe gnijezdo. Inače pingvini skupljaju kamenje raznih oblika kako bi izgradili gnijezda kojima će privući ženke.

VIDEO: I pingvini kradu

  • Autor: T. J.
  • Datum: utorak, 18. listopada 2011. u 17:43
Kamera za snimanje emisije 'Frozen Planet' Davida Attenborougha slučajno je snimila neočekivan način kojim se pingvini služe u izgradnji gnijezda za privlačenje ženki. Moralnost čitave vrste je dovedena u pitanje.

Veličina i kakvoća napravljenog gnijezda govore o marljivosti i sposobnosti mužjaka, ali teško se svojim gnijezdom izdići iz brojne populacije jata. To da su spremni na 'nemoralne' preraspodjele stečenih imućstava, nekoga će iznenaditi, nekoga neće. Činjenica je da pingvin pritom nije razbio kameru koja ga je snimila!


  • Autor: T. J.
  • Photo: GNU
  • Datum: utorak, 18. listopada 2011. u 17:43
 

      
Zadnje vijesti
Zoo Majmun postao senzacija - 20 minuta oživljavao majmuna kojeg je stresla struja (VIDEO)

Majmun je proveo 20 minuta oživljavajući prijatelja koji je onesviješten ležao nasred tračnica.

Zoo Zašto je ova snimka slona zaludila internet? (VIDEO)

Internet je zaludila snimka s nadzorne kamere koja je nastala u Cape Townu. Na snimci se vidi slon koji šeta do kante za smeće te pažljivo u nju ubacuje plastične boce.

Zoo Da, dobro vidite i nije montaža! A mačka je zelena zato što je... (VIDEO)

Ima li ova mačka vlasnika ili ne, još nije poznato, ali zna se da svakodnevno šeta ulicama Varne, na crnomorskoj obali.

Zoo MORATE IH UPOZNATI Psi koji daruju krv! (VIDEO)

Malo je poznato da mnogi psi koji u skloništu Dumovec čekaju na novi dom - spašavaju živote! Oni pomažu drugim psima kada je to najpotrebnije, a to čine dajući svoju krv za potrebe transfuzije.

Izdvojeno
Najčitanije