Sakrij oglas
Svjetski mediji imaju novi zvijeszdu! Objavili su snimku na kojoj se vidi kako jedan pingvin krade kamenje koje je već bilo upotrijebljeno za tuđe gnijezdo. Inače pingvini skupljaju kamenje raznih oblika kako bi izgradili gnijezda kojima će privući ženke.

VIDEO: I pingvini kradu

  • Autor: T. J.
  • Datum: utorak, 18. listopada 2011. u 17:43
Kamera za snimanje emisije 'Frozen Planet' Davida Attenborougha slučajno je snimila neočekivan način kojim se pingvini služe u izgradnji gnijezda za privlačenje ženki. Moralnost čitave vrste je dovedena u pitanje.

Veličina i kakvoća napravljenog gnijezda govore o marljivosti i sposobnosti mužjaka, ali teško se svojim gnijezdom izdići iz brojne populacije jata. To da su spremni na 'nemoralne' preraspodjele stečenih imućstava, nekoga će iznenaditi, nekoga neće. Činjenica je da pingvin pritom nije razbio kameru koja ga je snimila!


  • Autor: T. J.
  • Photo: GNU
  • Datum: utorak, 18. listopada 2011. u 17:43
 

      
Zadnje vijesti
Zoo Upoznajte Venus, mačku s dva lica! (VIDEO)

"Ona je preslatka, nježna, voljena i još uvijek mjauče kao malena mačka. Zvuči preslatko. Ponaša se kao velika beba jer voli kada svi titraju oko nje. Nikada nije oštetila namještaj niti ogrebala štog

Zoo I dok su ih jedni proučavali po muzeju u Zadru, tri nove se izlegle (FOTO)

Ova opasne životinje posjetitelji Zadra, ali i sami Zadrani moći će obići do 31. kolovoza.

Zoo Nevjerojatno: Pogledajte kako se morska kornjača zahvalila roniocu nakon spašavanja (VIDEO)

Istog trenutka kad je ronioc oslobodio kornjaču, pobjegla je. No, na iznenađenje ova dva presretna ronioca, morska kornjača se vratila...

Zoo Ovaj prizor je šokirao mnoge - ako mislite da je u pitanju naftna mrlja, u krivu ste! (VIDEO)

Prizor na obali Kalifornije okupio je sve koji su se našli u blizini.

Izdvojeno