Sakrij oglas
National Geographic u svoj je bogatoj kolekciji prirodnih fenomena uvrstio i obračun zakletih neprijatelja od pamtivjeka - indijskog sivog mungosa i jedne od najotrovnijih zmija na svijetu, kraljevske kobre.

VIDEO: Zakleti neprijatelji: Sivi mungos i kraljevska kobra do smrti

  • Autor: P.R.
  • Datum: petak, 03. rujna 2010. u 18:07
Borba između gmaza koji je sposoban ubiti čovjeka za 30 minuta i sisavca koji je poznat po ubijanju zmija otrovnica zahvaljući brzim refleksima, snimljena je u južnoj Indiji.

Borba između gmaza koji sposoban ubiti čovjeka za 30 minuta i sisavca koji je poznat po ubijanju zmija otrovnica zahvaljući brzim refleksima, snimljena je na jugu Indije.

Napeti kratki filmić prikazuje susret dva borca koji međusobno procjenjuju slabosti. Prva je napala zmija nekoliko puta unoseći se neprijatelju u lice. Nakon uspješnih izbjegavanja i ponovnih odmjeravanja snaga, mungos se odvažio zgrabiti zmiju za vrat. Tko je pobijedio?


  • Autor: P.R.
  • Photo: videocapture
  • Datum: petak, 03. rujna 2010. u 18:07
 

      
Zadnje vijesti
Zoo Pogledajte reakciju lava nakon što je ugledao ženu koja ga je othranila! (VIDEO)

Žena je mladunče lava pronašla u šumi i odlučila brinuti o njemu. Sada ga je posjetila u zoološkom vrtu, a njegova reakcija očarala je cijeli svijet.

Zoo MISTERIOZNO: Istražitelji snimili crnog morskog vraga IZBLIZA (VIDEO)

Ove ribe imaju i veliku čeljust kojom s lakoćom rastrgavaju plijen, iako su proporcijama vrlo male, duge su tek oko devet centimetara.

Zoo NEOČEKIVANO otkriće: Usred New Yorka otkrivena nova vrsta žaba!

"To pokazuje da se nove vrste kralješnjaka još uvijek mogu povremeno otkriti čak i na tako dobro proučenim lokalitetima", napisali su u radu objavljenom u časopisu PLOS ONE.

Zoo ŠOKANTNO STVORENJE IZ MORSKIH DUBINA: 'Nitko nikad ovo nije vidio. Ili je mutant ili je izvanzemaljac!' (VIDEO)

''Izgledalo je kao milijun krakova koji se njišu okolo. Kao vanzemaljac ili neka vrsta mutanta'', nadodao je ribar.

Izdvojeno