Zašto je više od 700 tisuća ljudi podijelilo status jedne majke o zubnoj pasti?

Autor: I.G.

"Moja kćerka sutra kreće u osnovnu školu. Ukrasili smo joj ormarić, kupili novu uniformu, iznenadili je novim ruksakom... "

Amy Beth Gardner potrudila se svojoj kćekici, prvašici, za početak školske godine pružiti najvažniju lekciju u životu. Onu o odnosu prema ljudima. Njezin status je podijelilo više od 700 tisuća ljudi.

Majka se poslužila primjerom mudrog sveca Filipa Nerija koji je jednom prilikom na ispovijedi pokušao potaknuti ženu da ne ogovara. Umjesto da očerupa kokoš, majka je savjetovala svoju kćer da iscijedi pastu za zube. Pročitajte status ove majke u cijelosti i možda vas inspirira da i vi svojem djetetu savjetujete dobro.

“Moja kćerka sutra kreće u osnovnu školu. Ukrasili smo joj ormarić, kupili novu uniformu, iznenadili je novim ruksakom… No, pred spavanje imali smo za nju još jedan zadatak. Dala sam joj tubu zubne paste i rekla da je iscijedi na tanjur. Kad je završila, zamolila sam je da pastu vrati u tubu.

Djevojčica se pobunila i rekla da ne može, te da to neće biti kao prije. Čekala sam da završi i rekla:

– Sjećat ćeš se ove paste do kraja života. Tvoje riječi imaju moć života ili smrti. Kada kreneš u školu, saznat ćeš koliko znače tvoje riječi. Imat ćeš priliku da ih koristiš kako bi povrijedila, tračala ili ozlijedila nekoga. Ujedno, moći ćeš ih koristiti da zaliječiš, ohrabriš i voliš nekoga.

Baš kao i pasta za zube, jednom kada riječi izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti. Koristi riječi pažljivo, Breonna. Odluči večeras želiš li pružiti život svojim riječima, biti poznata po darežljivosti i suosjećajnosti. Nećeš nikada pogriješiti odabereš li ljubaznost”, napisala je majka Amy Beth Gardner, piše Hellogiggles.

imgSizerAdminCrop

 

Jednom se jedna žena došla ispovjediti svetom Filipu Neriju, govoreći da ima naviku ogovarati neke osobe. Svetac je odriješi, ali joj dade posebnu pokoru. Rekao joj je neka pođe kući, uzme kokoš pod ruku i vrati se k njemu. Putem neka kokoši počupa sve perje.

Žena učini kako joj je o. Filip rekao.

Kad se ponovno našla pred njim, on joj se obrati s novom zapovijedi: Sada se vrati kući i pokupi sve perje do posljednjeg koje si, dolazeći ovamo, pustila da padne na ulicu! Žena s pravom odgovori da je nemoguće pokupiti sve perje jer ga je vjetar posvuda raspršio.

Onda Filip zaključi: Kao što je nemoguće sakupiti sve perje koje je vjetar jednom raspršio, tako je nemoguće povući mrmljanja i ogovaranja kad su jednom izišla iz ustiju.

 

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.