Instagram / @trimbleezy

Žao nam je, ali zbog ovoga možda razmislite sljedeći put prije konzumacije hobotnice

Autor: R.A.

Podatak koji će neke itekako iznenaditi!

Što prvo pomislite kada čujete riječ “hobotnica”? Vjerojatno na fini ručak koji povremeno konzumirate. No, znate li kakva je hobotnica životinja? Neke općenite stvari poput toga da spada u mekušce te ima osam krakova vjerojatno znate, isto tako, u tjelesnim naborima krije vrećicu s crnilom koje ispušta kad želi zbuniti svoje neprijatelje te živi na stjenovitim obalama i većinu vremena provodi u rupama ili raspuklinama stijena u plitkoj vodi.

@trimbleezy

 

Ono što bi vas moglo iznenaditi o ovom morskom stanovniku je to da njeno vrećasto tijelo krije posebno dobro razvijen mozak i živčani sustav zbog čega je hobotnica iznenađujuće inteligentna životinja. Ovaj podatak dovoljno će vam ilustrirati činjenica da hobotnice ponekad mogu raspoznati ljudska lica! Međutim, ono što bi vas zaista moglo odvratiti  od konzumacije je informacija da hobotnica osjeća bol i primjerice tijekom rezanja osjeća bolnu, tešku i stresnu situaciju. Koliko to nije nešto što trebate zanemariti, ilustrirat će vam i zakoni EU-a prema kojima nije dopušteno na tim mekušcima izvoditi kirurške zahvate bez anestezije!

Sumnjamo da će ovo prave ljubitelje morskih delicija odvratiti od konzumacije, no, priznajte, svakako tjera na razmišljanje…

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.