Screenshot

(VIDEO) Ukraden autoportret Giorgia de Chirica neprocjenjive vrijednosti!

Autor: Hina

U istoj su zbirci i djela Soutinea, Raoula Dufyja, Kremegnea i Suzanne Valadon

“Kompozicija s autoportretom” koju je 1926. naslikao talijanski majstor Giorgio de Chirico ukradena je iz Umjetničkog muzeja u Beziersu, na jugu Francuske, doznaje se u utorak od državnog odvjetništva.

Slika “neprocjenjive vrijednosti” koja je bila dio privatne zbirke modernih majstora u vlasništvu Jeana Moulina, rođenog u Beziersu, ukradena je u četvrtak iz Umjetničkog muzeja u središtu grada. Jean Moulin je heroj francuskog pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu.

Uz sliku Giorgia de Chirica (1888. – 1978.), osnivača pokreta metafizičkog slikarstva koje obilježava povratak figurativnom slikarstvu koje podsjeća na tradiciju talijanske renesanse, u Moulinovoj zbirci su i djela Soutinea, Raoula Dufyja, Kremegnea i Suzanne Valadon.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.