Screenshot Youtube

UPOZNAJTE NAJVEĆEG BORCA NA SVIJETU: Rođena je u 25. tjednu trudnoće s 227 grama, dugačka samo 22 centimetra (VIDEO)

Autor: I.G.

Proglasili su je najmanjom bebom koja je uspjela preživjeti.

Emilija Grabarczyk rođena je u 25 tjednu trudnoće, teška samo 227 grama i dugačka 22 centimetra. Liječnici se nisu nadali da će preživjeti, no Emilija je itekako pokazala da je borac. Danas, devet mjeseci nakon ima preko tri kilograma i iz dana u dan napreduje.

Liječnici su rekli da je bila velika kao naranča kada se rodila i nisu se usudili nadati. Danas ne kriju koliko su zadivljeni Emilijinom željom za životom i njezin napredak nazivaju čudom. Proglasili su je najmanjom bebom koja je uspjela preživjeti.

Emilija je rođena u 25. tjednu  nakon što je liječnik utvrdio da majčina posteljica ne pruže djetetu dovoljno hrane te da će bez carskog reza beba umrijeti u maternici.

Majka Sabina ponosna je na malenu Emiliju.  “Bilo je mmnogo teški dana i suza, no ona je htjela živjeti”, kazala je 39-godišnja majka.

“Čak djeca s porođajnom težinom od 397 grama teško uspiju preživjeti. Moramo se zahvaliti Emiliji. Ona je veliki borac”, kazao je dr. Bahman Gharavi, šef klinike u njemačkom Wittenu u kojoj je malena rođena.

“Više od šest mjescei bilo je neizvjesno hoće li uspjeti. Tek je u proteklim tjednima postala jača i tek se sada možemo nadati. Iako je toliko rano rođena, nema zdravstvenih poteškoća”, dodao je liječnik.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.