screenshot

Upoznajte ga: Graham je jedini čovjek koji bi preživio prometne nesreće! (VIDEO)

Autor: A.P.

Graham ima snažne noge koje ga štite i kao pješaka, točnije kad vidi da prema njemu ide automobil - tada se njegova koljena savijaju u svim smjerovima i ne dopuštaju se slomiti.

Graham je čovjekolika skulptura širokih prsa, ogromne glave, bez vrata i s više bradavica. Njegova autorica je australska kiparica Patricija Piccinini. Ona ga je, naime, dizajnirala kako bi preživio fatalne prometne nesreće.

Pokrajina Victoria pokrenula je novu kampanju kojom se pokušava promicati sigurnost prometa na cestama. A kako bi kreirala ‘savršeno’ čovjekoliko stvorenje koje bi preživjelo prometne nesreće ova kiparica se konzultirala i s kirurgom  Christianom Kenfieldom kao i inženjerom sigurnosti na cestama Davidom Loganom.

Svaki dio Grahamovog tijela ima određenu svrhu. Tako zračni jastuk oponaša ogroman prsni koš s dodatnim bradavicama a prilikom sudara štiti rebra, koja su posebno osjetljiv dio ljudskog tijela. Mogućnost slamanja kosti ili trzajnih ozljeda ne postoji zbog nedostatka vrata. Ravno i potkoženo lici štiti njegove uši i nos. Prsa u kojima se nalaze maleni zračni jastuci između svakog rebra štite srce od ozljeda.

Graham ima snažne noge koje ga štite i kao pješaka, točnije kad vidi da prema njemu ide automobil – tada se njegova koljena savijaju u svim smjerovima i ne dopuštaju se slomiti.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.