en.kremlin.ru

‘RASTURITE’ NA INTERVJUU: Ovo je ključno pitanje koje biste trebali pitati na SVAKOM razgovoru za posao!

Autor: A.P.

Vi i vaš budući poslodavac imate jedan zajednički cilj, a to je u intervjuu saznati možete li učinkovito, u pogledu svih aspekata, zajedno raditi posao koji se nudi.

Svaki intervju za posao uzrokuje stres. Ne znate kako odgovoriti na sva pitanja točno ili ono što biste trebali pitati sebe kako biste si pomogli kako se istaknuti u odnosu na konkurenciju. Vaš uspjeh s prvim od tih izazova u velikoj mjeri ovisi o području rada. Ali, Bright Side kako na najlakši mogući način svladati prepreke i odraditi intervju života.

Vi i vaš budući poslodavac imate jedan zajednički cilj, a to je u intervjuu saznati možete li učinkovito, u pogledu svih aspekata, zajedno raditi posao koji se nudi. Da bismo odgovorili na to pitanje, postoji jedna ključna stvar, uvijek biste se trebali pitati: “Tko uspije u tom položaju?” Još jedan način parafraziranja ovog pitanja je: “Kako biste definirali uspjeh za ovu poziciju?

Naime, ovo pitanje vam daje “ekskluzivne informacije” o položaju i perspektivi organizacije za koju želite raditi, a  koja nećete naći na internetu ili pri opisu posla.

i-love-my-job-devil-wears-prada-emily-1474948678-0-1474959920-1475046950

A odgovor ćete dobiti mogao dati vrijedne informacije:
zanim
– o specifičnim vještinama te zahtjeva posla;
– o prioritetima posla – na što će vam odlaziti najviše vremena i pažnje;
– o strategiji koje morate usvojiti kako biste se zadržali i dobiti bolji posao;
– o kulturi, radnoj etici i stilu tvrtke

Postavite li to pitanje, vaš potencijalni šef će vidjeti da se ovaj posao shvaćate, ali i ozbiljno želite raditi, jer ste željeli znati o svim detaljima i nijansama posla.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.