PRIZOR KOD ROVINJA ŠOKIRAO TURISTE: Kraj njih se pojavio kit od 12 metara (VIDEO)

Autor: I.G.

Ovi kitovi stanovnici su dubljeg dijela južnog Jadrana a obitavaju na dubinama većim od 1000 metara.

Gosti turističkih brodova u Rovinju jučer u večerašnjim satima doživjeli su nesvakidašnji prizor, javlja Regional Express. Naime u blizini brodica koje kreću na panoramsku plovidbu i često sreću delfine pojavio se kit. Grdosiju od 12-ak metara snimili su iznenađeni promatrači, a potom snimku objavili na YouTubeu.

U međuvremenu potvrđene su  dojave o pojavi Ulješura, točnije tri.
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet u srijedu navečer je izvijesio kako je putem svoje Facebook stranice od obitelji Keller dobio fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.

“U slučaju opažanja molimo vas da napravite fotografiju i/ili video snimke životinja te da zabilježite točnu lokaciju, smjer kretanja i vrijeme opažanja. Informacije o ulješurama (po mogućnosti čim ih opazite!) dojavite nam na brojeve telefonaInstituta Plavi svijet 051 604666 ili mobitel 091 4637424, email [email protected] Dojavu je moguće obaviti i putem aplikacije dostupne na web stranicama Plavog svijeta. Unatoč svojoj veličini, ulješure su za ljude bezopasne ako im se ne približavaju. S obzirom da su životinje vjerojatno iscrpljene, dezorijentirane i uznemirene jer se nalaze u izuzetno plitkom moru, molimo Vas da im se ne približavate i ne proganjate ih kako svojim djelovanjem ne bi uzrokovali njihovo slučajno nasukavanje i ugibanje”, apeliraju na kraju iz Plavog svijeta.

Ovi kitovi stanovnici su dubljeg dijela južnog Jadrana a obitavaju na dubinama većim od 1000 metara. Dubine u sjevernom Jadranu nisu velike tako da je vrlo vjerojatno da se radi o jedinkama koje su dezorijentirane te pokušavaju naći put u duboko more. Ukoliko ga ne nađu prijeti im opasnost od nasukavanja i ugibanja.

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.