www.flickr.com

PREPOZNAJTE PSIHOPATA: Petina šefova naginje ovome, prepoznajte činjenice na vrijeme!

Autor: M.Matić

Na Australian Psychological Society kongresu u Melbourneu objavljeni su rezultati istraživanja koje je proveo tim istraživača sa Bond University iz Australije i University of San Diego. A istraživanje je provedenom nad 261 poslovnjakom, te je u tom istraživanju čak 21 posto ispitanika imalo je jako izražene psihopatske karakteristike.

Nova studija je otkrila kako petina šefova ima ”ekstremno visoku” razinu karakteristika psihopata. A kod osuđenih kriminalaca pronađena je jednaka količina psihotične crte karaktera.

U posljednjem desetljeću ”uspješni psihopati” sve su učestalija pojava. Naravno po dvije stvari ih je uvijek najlakše prepoznati, a to su toksičan utjecaj na kolege i nedostatak empatije, a takve osobe znaju svoje ciljeve postizati s neetičkim i ilegalnim taktikama.

Na  Australian Psychological Society kongresu u Melbourneu objavljeni su rezultati istraživanja koje je proveo tim istraživača sa Bond University iz Australije i University of San Diego. A istraživanje je provedenom nad 261 poslovnjakom, te je u tom istraživanju čak 21 posto ispitanika imalo je jako izražene psihopatske karakteristike.

Forenzički patolog Nathan Brooks s Bond University poručio je: “U pravilu, psihopati izazivaju kaos i okreću ljude jedne protiv drugih”.

Neki od upozoravajućih znakova:

– Psihopate ljudi obično doživljavaju intrigantnima, ali ne znaju točno odrediti po čemu. Dobro imitiraju normalne reakcije, no mišljenja i reakcije, sve kako bi zavarali okolinu, često mijenjaju. Pri prvom susretu, točnije upoznavanju učinit će sve da se svide sugovorniku i osjete važnima. Važno im je preuzeti njegove interese i stavove. No, pri razgovoru s drugim kolegom mijenjaju stavove i mišljenje.

-Budući da ne razumiju doista emocije poput straha i ljubavi već ih samo imitiraju često će čudno reagirati. Svojim kolegama će često povjeravati lažne, potpuno izmišljene “tajne”, samo kako bi dobili njihovo povjerenje. Zatim će ih za različite usluge iskoristiti.

– Psihopati djeluju veoma šarmantno i imaju nevjerojatnu sposobnost manipuliranja drugima. Njima to čini zadovoljstvo, ali im i pomaže u poslu.

– Postavljaju se superiorno, imaju golemo samopouzdanje i impulzivni su.

– Patološko laganje, nedostatak suosjećanja i empatije također su upozoravajući znakovi.

Autor: M.Matić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.