screenshot

POPULARNA PJESMA KRIJE MRAČNU TAJNU: Ovaj grad ima priču koja će vas prestraviti! (VIDEO)

Autor: A.P.

Čak je stotinu stanovnika u razdoblju od studenog 1966. godine do 1967. godine svjedočilo o postojanju jezivog bića.

Američki country pjevač John Denver u legendarnoj pjesmi “Take me home country roads” opjevao je gradić u Zapadnoj Virginiji Point Plesant. Ovaj naizgled miran gradić krije strašnu tajnu.

Naime, od 60-tih godina prošlog stoljeća kreće jeziva priča, doduše vjerojatno urbana legenda, kada je ogromni insekt letio gradom i plašio građane. Nazivali su ga Mothman.

Ovo stvorenje bilo je mješavina čovjeka i kukca s ogromnim krilima, crvenim očima i kandžama. Zapisi građana navode kako je Mothman bio veličine helikoptera. A panika je išla do te mjere da su roditelji djeci zabranili izlaske noću zbog straha od mističnog stvorenja.

Mothman je navodno prvi put viđen na groblju. A pojavila su se i svjedočenja pojedinih osoba koje su rekla kako ih je do kuće mistično stvorenje pratilo. U vrijeme ”viđenja” lokalni je šerif održao i novinsku konferenciju.

Čak je stotinu stanovnika u razdoblju od studenog 1966. godine do 1967. godine svjedočilo o postojanju jezivog bića.




U Point Pleasantu danas postoji muzej ovog mističnog bića, a podignut mu je i spomenik.

Podsjetimo, prema ovoj priči je snimljen i film ”Mothmanova proročanstva” za koji se navodi da je nadahnut stvarnim događajima. Riječ je o tragediji koja je 1967. pogodila gradić Point Pleasant u Zapadnoj Virginiji kada se urušio mjesni most Silver Bridge, što je dovelo do brojnih ljudskih žrtava. Knjigu je o tome napisao John A. Keel, dok je scenarij prema Keelovu predlošku djelo Richarda Hatema. Nesreću su popratile prethodne dojave o neobičnim bićima koje su jedni pripisali NLO-ima, a drugi staroj indijanskoj legendi.

Film je režirao Mark Pellington (Arlington Road, Going All the Way) koji je angažirao pouzdanu glumačku ekipu predvođenu R. Gereom (Zgodna žena, Chicago) i L. Linney (Kinsey, You Can Count On Me). U ostalim su ulogama W. Patton (Bez izlaza, Nezaboravni klub), D. Messing (serija Will & Grace), D. Eigenberg (serija Seks i grad) i pokojni A. Bates (1934.-2003.). Vrlo dobro produciran, film je u svjetskim kinima zaradio više od 55 milijuna dolara, dok ga je Američka udruga montažera zvuka nagradila svojim godišnjim priznanjem. Inače, za rušenje mosta u Point Pleasantu ni nakon četrdeset godina nisu utvrđeni pravi razlozi….




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.