Flickr

Pogledajte što se u bečkoj podzemnoj željeznici počelo pojavljivati umjesto telefonskih govornica!

Autor: dnevno.hr

Zbog ogromne potražnje u 2017. stiže još 30 novih automata

Klasične telefonske govornice polako odlaze u zaborav, a u glavnom ih gradu Austrije zamjenjuju automati za mobilne telefone i dodatnu opremu za mobilne uređaje.

Prostori u bečkim postajama podzemne željeznice, gdje su nekada stajale telefonske govorni, iskorišteni su naime za postavljanje automata, ali ne za prijevozne karte, slatkiše ili kavu, nego za mobilne telefone. Automati se za sada nalaze u samo šest postaja, ali s obzirom na ogromnu potražnju, u 2017. godini planirano je postavljanje još dodatnih 30 automata.

Na ovim se automatima za 30 eura može kupiti pametni ili obični mobilni telefon te slušalice, punjači, adapteri i ono što turiste najviše veseli selfie štapovi, a njihova je posebna prednost što se kupovima može obavljati 24 sata dnevno.

„Koliko nam se puta dogodilo da nam se isprazni baterija na mobitelu, a nismo u mogućnosti da je napunimo ili smo na putovanju, a nismo ponijeli slušalice. Život bez mobilnog telefona danas se teško može zamisliti jer mobitel više nije samo telefon, nego i kalendar, fotoaparat, skener i još mnogo toga“, objašnjava novu poslovnu ideju Daniel Neuwirth iz poduzeća MobiNil.

© MobiNil

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.