PRESS

Plemićko imanje u Dobrinju oživjelo Uskršnju tradiciju otoka Krka koja se njegovala stoljećima

Autor: dnevno.hr

Plemićko imanje Villa Storia u mjestu Dobrinj, svim posjetiteljima pruža pregled povijesnog obilježavanja Uskrsa, ali i mogućnost luksuznog odmora, uživanja u netaknutoj prirodi otoka Krka, kao i domaćem ugođaju slavljenja Uskrsa i svega onog što najveći kršćanski blagdan nudi.

Najveći kršćanski blagdan kao i vrijeme uoči njega posebnom narodnom tradicijom i običajima obilježava se za sve domaće i inozemne turiste na otoku Krku u mjestu Dobrinj.

Zahvaljujući mladoj poduzetnici Ani Buljan (27) i njezinom turističkom projektu oživljavanja i pružanja luksuznog smještaja na nekadašnjem plemićkom imanju u mjestu Dobrinj, ovog travnja svi gosti istočnog dijela najvećeg hrvatskog otoka mogu uživati u posebnom Uskrsu uronjenog u tradiciju Mediterana.

Plemićko imanje Villa Storia u mjestu Dobrinj, svim posjetiteljima pruža pregled povijesnog obilježavanja Uskrsa, ali i mogućnost luksuznog odmora, uživanja u netaknutoj prirodi otoka Krka, kao i domaćem ugođaju slavljenja Uskrsa i svega onog što najveći kršćanski blagdan nudi.

Za potpuni ugođaj boravka na plemićkom imanju Villa Storia opremljena je starinskim namještajem koji se koristio na Krku u 19. stoljeću. Sve je uronjeno u obilje gastro ponude – sadašnje i nekadašnje, kada se Uskrs slavio sasvim drugačije i u znatno skromnijem obujmu. Sve je okrunjeno širokim izborom domaće hrane, velikim dijelom porijeklom sa samog otoka Krka, kako bi autentičnost slavlja nadolazećeg kršćanskog blagdana bila što bliža nekadašnjim vremenima.

Domaćim i inozemnim turistima na plemićkom imanju Villa Storia pruža se mogućnost uživati u izvornom komadiću ukradenog vremena Mediterana kakav je nekoć bio, a prenesenog u današnje vrijeme Uskrsa i uskršnje blagdanske tradicije kojim obično i započinje predsezona na Jadranu.

Ponuda plemićkog imanja Villa Storia, koja je u duhu istinskih arhitektonskih krajobraznih standarda otoka iz nekadašnjeg vremena uređena, jako se svidjela gostima koji su je otkrili – u prvom redu iz Njemačke, Italije, Rusije, Slovenije te Austrije. Moja ideja o povijesno – tradicijskoj luksuznoj kombinaciji smještaja i sadržaja sada je prožeta i na običaje obilježavanja katoličkih blagdana, posebice Uskrsa kojega uskoro slavimo, ali smo pripremili i posebna iznenađenja za sve koji osiguraju svoj predsezonski smještaj na imanju – upoznala je s detaljima obilježavanja Uskrsa na plemićkom imanju u Dobrinju poduzetnica Ana Buljan, u čijem se vlasništvu nalazi Villa Storia.

Sjever i sjeveroistočni dio otoka Krka, do sada je uvijek „zaostajao“ u ponudi u odnosu na turistički biserni niz kojega nudi zapadna strana našeg najvećeg otoka no zahvaljujući idejama i projektima poput Uskrsa i uskršnje tradicije, mlade i uspješne poduzetnice Ana Buljan napravljen je veliki pomak i u predsezoni na otoku te u mjestu Dobrinj.




Vlasnica imanja Ana Buljan diplomirala je 2012. godine na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa gdje je i pohađala MBA studij Financija i bankarstva. Za vrijeme svog studiranja iskoristila je i mogućnost međunarodne razmjene koju joj je pružao fakultet te jedan semestar provela u Rimu na LUISS business school.

Još za vrijeme studiranja počela se baviti obiteljskim poslom, ugostiteljstvom na Jadranu, prvenstveno na otoku Krku.

Iako je pri završetku fakulteta razmišljala o odlasku iz Hrvatske, želja za privatnim poslom, poduzetništvom i investiciji koju je sama i vlastitim snagama napravila na otoku Krku, potaknule su je da ostane i počne razvijati vlastiti posao.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.