Borna Filic/PIXSELL

Ovako je izgledala prva Kraševa Bajadera! (FOTO)

Autor: T. P.

Osim u Hrvatskoj, Bajadere su omiljena slastica brojnih potrošača širom svijeta

Slobodno možemo reći da su Kraševi proizvodi dio povijesti. Sjećaju ih se i mlađe i starije generacije, a osobito oni stariji nerijetko uz njih vežu neke posebne trenutke uz koje su se čokoladne delicije kupovale. Praksa je to i danas, osobito stoga što su čokoladni proizvodi dostupniji i povoljniji nego prije. Jedna od takvih posebnih slastica je i Bajadera.

“Tijekom više od 50 godina proizvodnje nougat proizvoda, Bajadera je zadržala svoj izvorni način proizvodnje i kvalitetu te je postala najpoznatije ime Kraševog asortimana”, ističu na svojim stranicama iz Kraša i dodaju: Bajadera je širom svijeta stekla status vrhunskog deserta i prepoznatljivog Kraševog proizvoda.

Ovaj desert u sebi sjedinjuje srednjoeuropsko umijeće u pripravi slastica i orijentalnu raskoš okusa. Bajadera je kraljica među desertima, fini nugat obogaćen je bademom što joj daje jedinstven, prepoznatljiv okus. Bajadera je prvi hrvatski konditorski proizvod kojem je dodijeljena oznaka „Izvorno hrvatsko“.

Od 1911. godine veličanstvena Bajadera nije promijenila svoju recepturu koja je rezultat znanja i kreativnosti Kraševih tehnologa. Tih davnih dana radila se ručno i bila je dio luksuznih Kraševih bombonijera. Godine 1954. pojavljuje se kao zaseban proizvod i dobiva svoje prepoznatljivo ime – Bajadera. I dok je danas prepoznatljiva po svojem zlatnom omotu i prugicama, pogledajte kako je izgledala prva Kraševa Bajadera:

bajadera

Autor: T. P.