4c9c7e03-ec0d-4687-8531-e01c62cff8e0wallpaper1.223184217_std

OTVORITE OČI: Nakon što ovo pogledate, nećete jednako gledati hranu! (VIDEO)

Autor: A. P.

Povećanje zdravstvenih problema i smrtonosnih bolesti događa se zbog naših prehrambenih navika. To će promijeniti način na koji se jede.

Ovo je film koji prehrambena industrija ne želi da vidite. Sve ono što ste mislili da znate  o hrani i mršavljenju je laž. A otkrivajući kampanju 30-godišnje u prehrambenoj industriji ovaj film je to samo potvrdio. Prehrambena industrija uz pomoć američke vlade želi zavesti i zbuniti američku javnost, što je rezultiralo jednom od najvećih zdravstvenih epidemijama u povijesti.

Povećanje zdravstvenih problema i smrtonosnih bolesti događa se zbog naših prehrambenih navika. To će promijeniti način na koji se jede.

Naime, Fed Up pokazuje kako su prve prehrambene smjernice izdane od strane američke vlade prije 30 godina, a mogle su previdjeti ulogu šećera u prehrani te kako uzrokuje povećanje rizika od pretilosti, dijabetesa osobito u djece.

Budući da se ove smjernice učinkovito odobrava, poput neograničenog dodavanja šećera u hranu koju konzumiraju djeca, potrošnja šećera uvelike se povećala, pretilost je skočila, a generacije djece su odrasli daleko deblje od svojih roditelja.

Ta se djeca suočavaju s oštećenim zdravlje i kraćim životni vijekom. Ovaj film završava s popisom od 20 tvrtki, industrijskih skupina i političara, među koji je prva dama SAD-a Michelle Obama, a koji su odbili  razgovarati s filmašima.

Screenshot from 2016-07-13 12:53:11

Možda mislite kako se ovo tiče samo Sjedinjenih Američkih Država, no to nije istina. Statistike su prije desetak godina pokazivale da povećanu tjelesnu masu ima 10,5 posto djece u Hrvatskoj, a 3,8 posto njih je pretilo.

Danas podatci Hrvatskog zavoda za javno zdravlje govore da čak 26,4 posto djece školske dobi ima prekomjernu težinu, a 11,2 posto ih je pretilo. U trideset godina prvašići su nam se udebljali za 2,5 kilograma.

elf-eating-junk-food

Hrvatska je sedma u Europi po stopi djece s prevelikom tjelesnom masom. Samo 56 posto djece doručkuje tijekom tjedna, 76 posto ih ne jede dovoljno povrća, a 66 posto voća, dok se tjelesnom aktivnošću u trajanju od najmanje sat vremena svakog dana bavi samo 30 posto dječaka i 17 posto djevojčica.

Izdvojite nešto vremena i pogledajte ovaj film. Otvorite oči. Razmislite što radite svom tijelu i svojoj djeci.

Autor: A. P.

ZADNJE VIJESTI