Pixabay

OTKINUO PRST, ALI I SELFIE: Kinezi bijesni i traže oštru kaznu

Autor: Hina

Vojska od terakote jedno je od najvažnijih arheoloških pronalazaka u Kini

 Kineske vlasti zatražile su “oštru kaznu” za muškarca koji je na izložbi u SAD-u ukrao palac vojnika od terakote, objavili su kineski mediji.

Figura stara 2000 godina, vrijedna 4.5 milijuna dolara, jedna je od deset posuđenih Institutu Franklin u Philadelphiji.

Prošlog je tjedna Michael Rohana optužen za krađu i skrivanje vrijedne umjetnine te je kasnije pušten uz jamčevinu, prenosi u ponedjeljak BBC.

Vojska od terakote jedno je od najvažnijih arheoloških pronalazaka u Kini.

Prema sudskim dokumentima, Rohana (24)  je 21. prosinca prošle godine bio na zabavi na institutu i otišao vidjeti izložbu koja je tada bila zatvorena za javnost.

Najprije je s figurama napravio selfie, a potom otkinuo palac jednog vojnika, stavio ga u džep i otišao, piše Xinhua pozivajući se na FBI.

Zaposlenici muzeja krađu su otkrili 8. siječnja i izvijestili policiju koja je ušla u trag Rohani.  On je na kraju priznao da je ukrao palac i držao ga u ladici, navodi BBC.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.