Wikimedia

Novozelandska premijerka rodila djevojčicu

Autor: Hina

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern rodila je u četvrtak djevojčicu, ušavši tako u povijest kao prva zapadna čelnica koja je tijekom mandata donijela dijete na svijet.

“Dobro došla na svijet”, napisala je na Facebooku Ardern uz fotografiju na kojoj sa svojim životnim partnerom Clarkeom Gayfordom drži novorođenu bebu.

“Sretni smo što imamo zdravu djevojčicu koja je stigla na svijet u 4,45 sati, teška 3,31 kg”, napisala je premijerka.

Jacinda Ardern zahvalila je svima na dobrim željama i ljubaznosti. “”Svi posebno zahvaljujemo sjajnom timu gradske bolnice u Auclandu”, dodala je premijerka.

Ardern planira uzeti šest tjedana porodiljnog dopusta, a kroz to vrijeme će vršitelj dužnosti premijera biti njezin zamjenik Winston Peters iz populističke stranke New Zealand First. Nakon toga će njezin partner Gayford, koji vodi jedan tv show na televiziji, ostati kod kuće s bebom.

 Tridesetsedmogodišnja novozelandska premijerka biti će druga žena na svijetu koja je rodila dijete tijekom obavljanja dužnosti, nakon pakistanske premijerke Benazir Bhutto, koja je rodila kćer 1990.

Igrom slučaja djevojčica novozelandske premijerke rođena je na isti dan kao i Benazir Bhutto, koja je ubijena u atentatu 2007. a danas bi navršila 65 godina, a datum rođenja djevojčica dijeli i s britanskim princom Williamom te s poznatim američkim zviždačem Edwardom Snowdenom.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.