PRESS

Novi adut zagrebačke Adventske priče: Najveća maketa željeznice!

Autor: dnevno.hr

Prošlogodišnju Božićnu priču na najvećoj maketi jugoistočne Europe tijekom Adventa posjetilo je više od 7000 posjetitelja, od čega je 20 posto bilo inozemnih.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, ove će godine po drugi puta, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjelovati sa svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu.

Prošlogodišnju Božićnu priču na najvećoj maketi jugoistočne Europe  tijekom Adventa posjetilo je više od 7000 posjetitelja, od čega je 20 posto bilo inozemnih.

Ovog puta pripremili su Adventsku bajku s obiljem premijernog blagdanskih sadržaja u jednoj od najljepših turističkih manifestacija Europe – Advent u Zagrebu 2016.

Backo Mini Express je plod petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, koji je 85 posto hrvatski proizvod. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, u Gundulićevoj ulici br. 4, u Zagrebu, na 75 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara tračnica.

Za Advent 2016. planiraju raditi od prvog do zadnjeg dana manifestacije Advent u Zagrebu svakodnevno i to od 10 do 22 sata, uz obilje sadržaja, svečaniji, opremljeniji za najljepše blagdansko razdoblje u godini, te prije svega inovativniji što je ekipi backo Expressa uvijek imperativ.

“Uz naših stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa 2016, Backo Mini Expressom će prometovati i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije, te skulpture Djeda Božićnjaka i prigodnih darova.

Samo za potrebe Adventa na našim će tračnicama prometovati Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić.

Dodatno ozračje blagdana pojačat ćemo i prigodnom blagdanskom glazbom, posebice hrvatskim narodnim blagdanskim pjesmama.”, istaknuli su iz Backo Expressa.

Na tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete već je postavljena Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište, na maketi će biti postavljeno i klizalište sa sadržajima koje nudi Advent u Zagrebu kao pravi preslik stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.

Svi djelatnici makete bit će obučeni u prigodne blagdanske kostime, crvene majice i kapice Djeda Božićnjaka.

Obilje sadržaja uronjenog u blagdansku dekoraciju i atmosferu nećemo samo nuditi u prostoru makete, nego i ispred nje, gdje ćemo složiti svojevrsno blagdansko adventsko selo sa svim pripadajućim sadržajima koje nosi najljepše svečarsko razdoblje u godini, a prije ulaska u prostor svakog posjetitelja makete.

Svečano otvorenje ove “Adventske” željeznice bit će 25. studenog, a posjetitelji će u njoj moći uživati do posljednjeg adventskog dana.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.