Nova predstava Teatra Binocular u režiji Borne Armaninija

Autor: dnevno.hr

Predstava po romanu autora Ede Popovića: PONOĆNI BOOGIE, u produkciji Teatra Binocular na lokaciji Art Kino Kluba Grič, Scena Grič

…dramska praizvedba komada koji u Wikipediji nosi naziv kultnog zagrebačkog romana, ujedno i prvog romana našeg suvremenog književnika Ede Popovića. Projekt je autentični kulturni proizvod, poetske strukture koji je zamišljen kao kombinacija triju umjetničkih izraza: dramske umjetnosti, glazbene i vizualne umjetnosti. Odlikuje ga atmosferičnost jazz koncerta, što je i osnovna ideja predstave – da jazz sastav svira tijekom cijele predstave stvarajući specifičnu smooth atmosferu, ugodnu svima.

Uprizorenje se događa dvojici junaka u zagrebačkim Utrinama koje, u stilu američkih bitnika Ginsberga i Bukowskog, pratimo kroz njihove vratolomije u jednom specifičnom poetskom diskursu koji miješa realne događaje naših junaka s poetskim slikama.

Cijelo dramsko događanje prati jazz band kao što sam naslov sugerira: ponoćni boogie, neka suluda i tiha glazba – «koja se mjestimice pretvara u slike jata žutih ptica, plavih pelikana, Polimene koja sa oblaka sere literaturu po njima»… U svakom slučaju, u poetskom se djelu nudi mogućnost da  zalutamo od jazzy do rock beata upotpunjeni slikama magičnog realizma zapisanih u romanu.

Ovaj evergreen zagrebačke književnosti stvorio je jednog od ponajboljih naših pisaca, a tekst do dosad nije izveden na kazališnim daskama niti kod nas niti u svijetu, premda je knjiga prevedena na više svjetskih jezika i uživa status internacionalne književne umjetnosti.

 

Praizvedba: 30. rujna 2017. u 20 sati u Art Kino Klubu Grič, Jurišićeva 6

Sudionici projekta:




AUTOR ROMANA: EDO POPOVIĆ

DRAMATIZACIJA & REŽIJA: BORNA ARMANINI

ULOGE TUMAČE:




MLADEN VULIĆ, Marisky

MATIJA PRSKALO, Nana

KARLO MRKŠA, Jurgen, bubnjevi

ADRIANA JOSIPOVIĆ, Marina

GLAZBENICI:

BRANIMIR NORAC, klarinet, saksofon, gitara

GUSTAV BARIŠIN, kontrabasist

VEE JAY: NIKA PEĆARINA

RASVIJETA: GEORGES TOTOUNJI

DIZAJN PLAKATA: GABRIJELA FARČIĆ

FOTOGRAFIJA: ZVONIMIR FERINA

PR: DALIBOR JAKUS

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.