screenshot

Nakon ovoga, više nikada nećete igrati Pokemone: Ruskinja objašnjava zašto ODBIJA OVU IGRICU!

Autor: dnevno.hr

''Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, zacrtali su sve naše gradove, vozila, osobe… Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne ulice, vojarne, državne institucije itd. I eto, stvara se genijalna zarazna igra “Pokemon Go””.

Ruskinja Valentina Amelina, kategorički je protiv igre “Pokemon Go“ jer kaže kako je to sve osmišljeno od američkih specijalnih službi. Amelina je uputila pismo Federalnoj službi sigurnosti Rusije u kojem detaljno objašnjava zašto je ta naizgled bezazlena igra strateški opasna i mora biti zabranjena u Rusiji.

Autori igre su povezani s “Googleom” a “Google” financira službeni fond CIA, piše Valentina Amelina, prenosi list Komsomoljskaja pravda.

 “Oni su na ovaj način riješili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama itd. A nekada su karte bile strateški važne i čak državna tajna. U civilnim kartama su nekada čak namjerno upisivali nepravilne podatke. Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, zacrtali su sve naše gradove, vozila, osobe… Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne ulice, vojarne, državne institucije itd. I eto, stvara se genijalna zarazna igra “Pokemon Go””.

Amelina dalje piše da u jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo mi zapravo predajemo ni sami ne znamo kome fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

“Čestitam vam! Upravo ste snimili čitav vaš stan! Drugim riječima, pratili su nas i nastavljaju nas pratiti

A pored dobrovoljnog i radosnog kartografiranja svega i svačega, otvara se još toliko mogućnosti, piše dalje Ruskinja.

“Ako `sami znate tko` poželi ovog trenutka da saznate što se radi u Državnoj dumi, počet će vibrirati telefoni poslanika parlamenta, čistačica, novinara: Pikachu je u blizini, reći će vaš telefon. I presretni ljudi će požuriti da što prije uključe kamere i mikrofone. “

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.