Na dražbi Han Solov pištolj iz ‘Povratka Jedija’: Početna cijena će vas šokirati!

Autor: Hina

Pozor, štovatelji “Ratova zvijezda” i kolekcionari – čuveni ‘blaster’ Han Sola iz “Povratka Jedija”, trećega dijela izvornog serijala, idući će se mjesec naći na dražbi u New Yorku.

Lažni laserski pištolj, gotovo u cijelosti napravljen od drveta, izložen je u ponedjeljak u prostorijama aukcijske kuće Julien’s Auctions nakon što je 30 godina bio u vlasništvu Jamesa Schoppea, umjetničkog direktora “Povratka Jedija”.

Schoppe se sada napokon odlučio rastati od slavnog predmeta i dati ga na prodaju.

Dražba će biti 23. lipnja u Las Vegasu, a iz aukcijske kuće predviđaju kako bi ‘blaster’ mogao biti prodan za čak pola milijuna dolara.

Prošle je godine droid R2-D2, korišten za snimanje nekoliko nastavaka “Ratova zvijezda” prodan za 2,76 milijuna dolara na dražbi u Los Angelesu, dok je laserski mač Lukea Skywalkera iz prvog filma dosegnuo 450 tisuća dolara.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.