Misteriozna crna tvar – u pet godina izazvala čak 1800 smrti

Autor: I.G./24sata

Kada bi bilo toplo, mrlja se širila i postajala vodenasta, a kad bi zahladilo skupljala se i sušila.

Crna mrlja ili La Mancha Negra je misteriozna crna tvar koja se 1986. pojavila na cesti u Caracasu, u Venezueli, piše 24 sata.

Opisuju je kao masnu, crnu i rastezljivu stvar, nalik žvakaćoj gumi. Vjeruje se da u njenom sastavu ima prašine, ulja  te različitih organskih i sintetičkih materijala.

Kada se tek pojavila, supstanca je prekrivala oko 45 metara puta, a prvi su je primijetili radnici koji su radili na obnovi 30 godina starog asfalta. Zbog nje na početku nije bilo previše zabrinutosti, ali se mrlja vrlo brzo raširila. Najprije je prekrivala 100 metara, zatim oko kilometar i pol, da bi se potom raširila na 13 kilometara ceste. Kada bi bilo toplo, mrlja se širila i postajala vodenasta, a kad bi zahladilo skupljala se i sušila.

dttgdgdf

Pet godina nakon što je otkrivena, objavljeno je da je ova klizava materija dovela doviše od 1800 smrtnih slučajeva i velikog broja ozlijeđenih u prometnim nesrećama.

Autor: I.G./24sata
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.