Klikaj.hr

MISLILI SU KAKO JE TO NEMOGUĆE: U Hrvatsku su na tajnu lokaciju stigle DEVE! (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Mario Fuček iz tamošnje Turističke zajednice, otkrio je njihov dolazak, ali i kako su se snašle u prvom susretu s novim domom.

U Đurđevačke peske, kako je najavio đurđevački gradonačelnik Željko Lacković najavio u Hrvatsku Saharu, stigle su prve deve. Jednogrbi mužjak stigao je na zasad još uvijek tajnu lokaciju u okolici Đurđevca, kao i grba ženke i mala dvogrba deva. Oni se trenutno nalaze na jednom imanju u goricama, u karanteni, piše Klikaj.hr.

Mario Fuček iz tamošnje Turističke zajednice, otkrio je njihov dolazak, ali i kako su se snašle u prvom susretu s novim domom.

Klikaj.hr
Klikaj.hr

“Stigle su – žive, zdrave, jedre, vesele” rekao je u eter Podravskog radija.

U Etno selu bi ih građani po prvi put trebali upoznati treću adventsku nedjelju. A u Etno selu traju  pripreme za njihov dolazak. U sklopu đurđevačkog Starog grada tamo se u tu svrhu grade i posebne nastambe. Građani će uz deve moći vidjeti i druge životinje, sve u sklopu programa živih jaslica uoči božićnih blagdana.

Lokalna vlast je navodno na dovoženje egzotičnih životinja potrošila oko 30 tisuća eura.

Klikaj.hr
Klikaj.hr

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.