www.youtube.com
www.youtube.com

MEGAHIT IGRA UZELA MAHA: Muzej holokausta zabranio igranje Pokemona!

Autor: A.P.

Upravu muzeja šokirana je mogućnost da u prostorije u kojima se odaje počast žrtvama koncentracijskih logora i drugih strašnih zločina mogu uletjeti igrači koji će zagledani u ekrane svojih "smartphonea" tražiti Pokemone.

Igranje popularne igrice Pokeman GO zabranjeno je posjetiteljima Muzeja holokausta u Washingtonu. Smatra se kako je igranje igrice u njegovim prostorijama “iznimno neprikladno” ponašanjem na mjestu posvećenom žrtvama nacizma.

Naime, u kratko vrijeme je ova nova igrica za ”pametne” mobitele stekla popularnost. Pokemon GO je igra u kojoj igrači na stvarnim lokacijama trebaju hvatati virtualna čudovišta iz crtane serije Pokemon. A u ovom slučaju riječ je o samom Muzeju holokausta.

Upravu muzeja šokirana je mogućnost da u prostorije u kojima se odaje počast žrtvama koncentracijskih logora i drugih strašnih zločina mogu uletjeti igrači koji će zagledani u ekrane svojih “smartphonea” tražiti Pokemone.

Direktor za odnose s javnošću Muzeja holokausta Andy Hollinger zatražio je da objekt Muzeja bude izostavljen iz igrice.

“Tehnologija može biti važno oruđe za učenje, no ova igrica je vrlo udaljena od naše edukacijske i memorijalne misije”, rekao je Hollinger.

Autor: A.P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI