KAKVA LJUBAV: Živjeli u braku 61 godinu pa umrli u razmaku od par sati

Autor: hina

Novozelandski par umro je mirno istoga dana u razmaku od nekoliko sati, samo godinu dana nakon proslave dijamantne obljetnice vjenčanja.

Peter Bedford (86) i njegova supruga Ruth (83) umrli su 14. svibnja.

“Dobro je da su otišli zajedno. Bili bi potpuno izgubljeni jedno bez drugoga”, rekla je njihova kći Caroline Bedford za lokalni portal Stuff.

Peter Bedford zaprimljen je u bolnicu u subotu navečer, 12. svibnja. “Mislim da je mama odlučila da se on neće vratiti”, kazala je Caroline. Ruth Bedford umrla je kod kuće u Kaitokeu na novozelandskom Sjevernom otoku 14. svibnja u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a njezin suprug nekoliko sati kasnije nakon što je čuo za njezinu smrt.

Iako je umiranje dugogodišnjih parova u razmaku od nekoliko sati relativno rijetko, fenomen “smrti od slomljenog srca” tema je niza studija.

Harvardska studija iz 2013. otkrila je da je vjerojatnost da osoba umre 30 posto veća tijekom prva tri mjeseca nakon smrti bračnog druga.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.