screenshot

Prije 16 godina Simpsoni su predvidjeli Trumpa kao predsjednika SAD-a! (VIDEO)

Autor: Dnevno.hr

Vjerovali vi to ili ne, prije 16 godina Simpsoni su predvidjeli njegov dolazak na vlast, ali i buran odlazak s vlasti. Trump je, prema ovom slavnom crtiću, s vlasti otišao 2030. godine i ostavio zemlju u ogromnim dugovima i kao takvu ovisnom o posuđenicama Europe i Kine.

Kroz svoje se epizode Simpsoni bave raznim aktualnim društvenim temama i satirično ih obrađuju. No, ponekad se zna dogoditi da predvide neke događaje koji će se dogoditi u budućnosti. Barem tako tvrdi internet populacija.

Neminovno je da se u epizodama koje se emitiraju od 1989. godine ne dogodi neko predviđanje koje Simpsoni pogode.

Jedan od autora Simpsona 2000. godine mislio je da baca dobru foru, no moramo pretpostaviti kako mu danas nije do smijeha.

Epizoda ”Bart to the future” iz 2000. godine prikazuje depresivnu budućnost Barta Simpsona koji jedva preživljava i svira u nekom nebitnom bendu.

U istoj epizodi Simpsoni su predvidjeli dolazak Trumpa na vlast, ali i buran odlazak s vlasti. Trump je, prema ovom slavnom crtiću, s vlasti otišao 2030. godine i ostavio zemlju u ogromnim dugovima i kao takvu ovisnom o posuđenicama Europe i Kine.

Doživjevši još jedan glazbeni fijasko Bart posjećuje svoju sestru Lisu koja je ‘prva strejt predsjednica SAD-a’. Bart odlazi do nje u Bijelu kuću i upada u trenutku kada ju savjetnici upozoravaju da je ‘bivši predsjednik Trump’ ostavio zemlju  u ogromnim dugovima.

Prije 16 godina Donald Trump je bio televizijska ličnost i poslovna osoba, a humoristične serije i crtići su ga jedini,i to u posprdnom kontekstu, spominjali. Njega, ali i ideju Trumpa kao predsjednika. Čini se kako nikome, bar onima koji su mu se rugali, više nije smiješno ruganje Trumpu danas kada je  posve izgledno da će preuzeti predsjedničku funkciju, .

Pisac epizode Dan Greany za Hollywood Reporter je rekao: ”Ovo je upozorenje Americi. Prije udaranja o dno to mi se u tom trenutku učinilo kao logičan korak. Ideja je bila u sladu s pričom o tome kako je Amerika poludjela’‘.
Podsjetimo, ovo nije jedino ”predviđanje” koje polazi od Simpsona. Predvidjeli su tako FIFA-in korupcijski skandal, epidemiju ebole, 11. rujna kada u epizodi iz 1997. godine Lisa Bartu pokazuje časopis s istaknutom cijenom od 9 dolara. Uz brojku pak stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima 2001. godine.. A osim toga predvidjeli su i skandal na predsjedničkim izborima, pametne satove (Apple watch), ali i kako NSA prisluškuje svijet – Edward Snowden je 2013. godine razotkrio nevjerojatne razmjere prisluškivanja. Ne samo daje NSA prisluškivala milijune Amerikanaca, već i ljude diljem svijeta, a pošteđeni nisu bili ni ponajveći lideri svijeta. A svakako valja spomenuti i kako su predvidjeli rat u Siriji te među ostalim kako će izgledati iPod (u epizodi iz 1996. godine, a iPod je na tržište izašao 2001. godine).

Autor: Dnevno.hr