Flickr

Je li odzvonilo lažljivcima i hejterima? Evo što planira Zuckerberg

Autor: Hina

Izvršni direktor Mark Zuckerberg objavio je u petak da je Facebook odlučio pozvati svoje korisnike u borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje "vjerodostojnih" izvora, zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija

“Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podijeljenosti u današnjem svijetu”, ocjenjuje on u petak na svojoj stranici, dodajući da “društvene mreže omogućuju ljudima plasiranje informacija brže nego ikada”.

Zato je važno, smatra on, da svaki korisnik istakne kvalitetnu informaciju, ali je isto tako naglasio da je “goruće pitanje na koje pokušavamo odgovoriti – kako odlučiti koji su izvori informacija vjerodostojni.

Kompanija koja ima više od 2 milijarde korisnika kaže da će između ostalog koristiti ankete kako bi utvrdila koje medijske kuće korisnici Facebooka smatraju vjerodostojnima.

“Ta novina neće promijeniti količinu informacija koju ćete vidjeti na Facebooku. To će samo promijeniti ravnotežu informacija u korist izvora koje se smatra vjerodostojnima”, kaže Zuckerberg.

Već od sljedećeg tjedna, najavljuje on, News Feed – ključni proizvod kompanije na tom području, davat će prednost kvalitetnim vijestima pred onima koje objavljuju manje vjerodostojni izvori.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.