Filip Brala/PIXSELL

(FOTO) UPOZNAJTE HRVATSKE HAVAJE: More je tirkizno, a pijesak doslovno blješti!

Autor: T. P.

Kupanje u ovoj blistavoj uvali bijelog pijeska s kristalnim morem nešto je što se ne zaboravlja

Uzduž i poprijeko Dugog otoka u zadarskom arhipelagu u ljetnim danima puno je turista, a najomiljenija plaža zasigurno je mnogima Sakarun, smještena u uvali pokraj mjesta Veli Rat. Pjeskovita je to plaža s tirkizno čistim morem pa je se s razlogom naziva hrvatskim Havajima.

Uvala Sakarun je s razlogom i članica udruženja “Najljepše uvale svijeta”, u kojem se nalaze uvale 25 zemalja sa svih kontinenata. karakterizira je i svjetlucavi bijeli pijesak dužine oko 800 metara, gledajući prema pučini Jadrana.

U europskoj je mreži staništa NATURA 2000. i zaštićena je kao značajan krajobraz. Voda je iznimno plitka, na 250 metara od obale dubina je 3,5 metra. Kupanje u ovoj blistavoj uvali bijelog pijeska s kristalnim morem nešto je što se ne zaboravlja.

Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.