Pixabay

(FOTO) Saznali smo kako daltonisti vide svijet i prizori će vas ostaviti bez daha!

Autor: R.A.

Znate li kako daltonisti vide svijet?

Daltonizam je standardan izraz za poremećaj prepoznavanja boja koji je prvi opisao engleski znanstvenik John Dalton na temelju svog iskustva. U svijetu živi oko 0,5 posto žena i 8 posto muškaraca s ovim poremećajem koji im onemogućuje rad u brojnim zanimanjima.

Tritanopija jedan je od oblika daltonizma u kojem netko ne prepoznaje plavu boju, što im onemogućuje raspoznavanje plave od zelene.  Inspiriran tim poremećajem, fotograf Davide Sasso odlučio je ostatku svijeta prikazati kako točno osobe s tritanopijom vide svoju okolinu, a rezultati su očaravajući. Fotografije prikazuju uglavnom crvene i roze nijanse, s ponekom primjesom onih hladnijih tonova i moramo priznati, izgledaju jako zanimljivo – samo neke od fotografija koje ovaj umjetnik objavljuje na svom Instagram profilu pogledajte u nastavku:

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.