Screenshoot/YT

HITLEROVA FOTOGRAFIJA IZ 1955: dokument koji potvrđuje da se Führer nije ubio?

Autor: Snježana Vučković

Vijest o Führeru stigla je od jednog doušnika iz Venezuele koji je tvrdio kako je informaciju o Adolfu Hitleru dobio od bivšeg pripadnika SS trupa Filipa Citroena, a koji je tvrdio kako se s Adolfom Hitlerom sastajao čak jednom mjesečno.

CIA je objelodanila još jedan dokument koji je desecima godina bio zapečaćen oznakom „povjerljivo”.

Dokument navodi kako je 1955. godine tadašnji šef „Divizije zapadne hemisfere” u CIA-i zaprimio tajnu bilješku vrlo uznemirujućeg naslova: „OPERATIVNI: Adolf Hitler”…

Vijest o Führeru stigla je od jednog doušnika iz Venezuele koji je tvrdio kako je informaciju o Adolfu Hitleru dobio od bivšeg pripadnika SS trupa Filipa Citroena, a koji je tvrdio kako se s Adolfom Hitlerom sastajao čak jednom mjesečno. Kako bi potkrijepio svoje tvrdnje, Citroen je priložio fotografiju sebe i Führera.

screenshoot

Također je izjavio kako je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negdje u siječnju 1955. godine. Dodao je da je prošlo deset godina od Drugog svjetskog rata te da saveznici zbog toga nisu mogli krivično goniti Hitlera kao ratnog zločinca. U poruci se zaključilo da stručnjaci u CIA-i nisu mogli procijeniti valjanost informacije koja je stajala u bilješki, ali je ona proslijeđena kao informacija od „mogućeg interesa“…

screenshoot

 

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.