wikipedia.hr

DOKUMENTI OTKRILI ISTINU: ‘Ameri’ htjeli Teslinu ‘zraku smrti’, a FBI je zaplijenio sve njegove stvari!

Autor: A.P.

Novoobjavljeni dokumenti navode da je Tesla zapravo umro 8. siječnja, a dosad se navodilo kako je umro u 85. godini u hotelu u New Yorku 7. siječnja 1943. godine.

FBI je nakon što je američka vlada prije 73 godine zaplijenila dva puna kamiona osobnih stvari genijalca Nikole Tesle,  objavio dokumente koji dokazuju da su Sjedinjene Američke države htjele Teslinu ‘zraku smrti’ – oružje koje je on navodno sam osmislio.

Naime, na osvonu Zakona o slobodi informacija objavljeni su ovi povjerljivi dokumenti (možete ih pogledati OVDJE), a potvrđuju da je FBI zaplijenio Teslinu imovinu. Ti navodi su naime dugo osporavani. Ujedno otkriveni dokumenti potvrđuju  kako je FBI planirao uhititi Teslinog člana obitelji za kojeg su vjerovali da se želi domoći neprocjenjivo vrijednih bilješki slavnog izumitelja.

Radi se o diplomatu, kasnije i ministru unutrašnjih poslova Kraljevine Jugoslavije Savi Kosanoviću, Teslinom nećaku.

Novoobjavljeni dokumenti navode da je Tesla zapravo umro 8. siječnja, a dosad se navodilo kako je umro u 85. godini u hotelu u New Yorku 7. siječnja 1943. godine.

Osim toga, u pismu se izražava zabrinutost da neće imati jurisdikciju nad njegovom imovinom budući da je Tesla bio naturalizirani građanin SAD-a.

Preporučuje se da dokumenti budu pod stalnim nadzorom kako bi bili sigurni te da ne padnu u ruke neprijatelja.

U memorandumu datiranom 9. siječnja 1943. ističe se kako je Tesla proveo brojne eksperimente u vezi s bežičnim prijenosom električne energije poznatijim kao “zraka smrti”.




slika-zaslona-2016-09-29-200424

Pismo upućeno Edgaru Hooveru, prvom predsjedniku FBI-ja nalazi se među objavljenim dokumentima. U tom se pismu navodi članka u kojem Tesla govori o “zraku smrti” i njegovom potencijalnom “ključnom značaju” za buduća ratovanja.

Osim toga, preporučuje se da se Tesla “stalno prati”, kako bi se on zaštitio od “stranih neprijatelja” koji bi mogli biti zainteresirani za “tajnu o tako neprocjenjivom instrumentu”.




FBI
FBI

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.