Berlin: Izgubljeni mačak Kimba vratio se vlasniku nakon 18 godina!

Autor: hina

Nakon osamnaest godina izbivanja mačak zvan Kimba vratio se svojem vlasniku u njemačkome glavnom gradu Berlinu.

Iscrpljenog i zapuštenog Kimbu policija je, nakon poziva zabrinutih prolaznika pronašla dok je “tužno mijaukao” na ulici u berlinskoj četvrti Marienfelde.

Skeniranjem Kimbina mikročipa ustanovljeno je da je njegov vlasnik Peter Fabian (65), koji je nestanak svojega crnodlakog ljubimca prijavio osamnaest godina ranije. Kimbu je udomio iz skloništa za životinje u Muenchenu u svibnju 2000. Ispripovijedao je da tada osmomjesečni crni mačak “bio vrlo poseban”.

Nedugo nakon Kimbina nestanka Peter Fabian odselio je iz Muenchena u Berlin i nastanio se u ulici Potsdamer, gdje i danas živi i radi. Nedugo nakon preseljenja Kimba, koji je tada imao oko godinu dana, je nestao.

“Napravio sam za njega posebna vratašca, no jednom kad je otišao nije se više vraćao”, rekao je Fabian. Prošli petak nemalo ga je iznenadio poziv iz policijskoga ureda. Budući da je Kimba bio čipiran vlasnika nije bilo teško pronaći, rekla je glasnogovornica policije.

Pozitivna strana priče je da starac Kimba ponovno ima dobar apetit te da ponovno uči značenje riječi “obuka”, stoji u objavi policije na Facebooku.

Kimbin odnos s vlasnikovom drugom mačkom još uvijek je “na staklenim nogama”, no postupno napreduje i popravlja se.




Fabian je presretan i svojemu odbjeglom ljubimcu kani uljepšati starost.

Premda mačke mogu doživjeti i 25 godina, ako se vlasnici o njima dobro brinu, njihov uobičajeni životni vijek iznosi 14 do 18 godina.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.