Agenti FBI-ja vam otkrivaju 3 znaka kako otkriti da vam netko laže

Autor: I.G.

Kad netko na direktno "da ili ne" pitanje odgovara s "pa", to može biti znak obmane.

Istražitelji FBI-a utvrdili su kako ćete prepoznati znakove da vam netko laže. Ako poslušate njihov savjet, sugovornik neće ni shvatiti da ga testirate. Večernji list prenosi tri savjeta FBI-ja.

1. “Pa”

Kad netko na direktno “da ili ne” pitanje odgovara s “pa”, to može biti znak obmane. To daje naslutiti da će on ili ona ponuditi odgovor za koji zna da ga ispitivač ne očekuje.

2. “Je”

Ova riječ često okupira prostor između istine i obmane. Riječ je o poluistinama, pretpostavkama i verbalnim vratolomijama. Mnogi žele kazati istinu pa drže duge govore kao bi zadržali iluziju istine, a da je ne obznane u potpunosti. Jednostavan test za to je da nekome postavite direktno “da ili ne” pitanje. Ako ne može odgovoriti sa “da” ili “ne” i umjesto toga ponudi složeni i zbunjujući odgovor to bi trebao bitiupozoravajući znak. Pitajte ponovno i ako ponovi uvijen odgovor, postoji vjerojatnost da je to laž.

3. Zapitajte se ovo

Kad iskrene ljude upitate zašto biste im vjerovali, obično dobijete odgovor: “Zato što govorim istinu” ili nešto slično. No, lašci se muče s ovom tvrdnjom, ponajviše zbog toga što zaista niti ne govore istinu. Oni obično ponude odgovor poput: “Ja sam iskrena osoba” ili: “Ne morate mi vjerovati ako ne želite”, što nisu iste stvari. Pitanje: “Zašto bih ti vjerovao?” može se upitati na različite načine ovisno o osjetljivosti odnosa.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.