Screenshot/Twitter

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Izgladnjeli konji jedva preživljavaju u vlastitom izmetu!

Autor: ZG/dnevno.hr

I vi možete pisati nadležnima za spas konja!

U malom istarskom naselju Forčići pored Buzeta smješten je ranč “Dolina konja” koji, prema službenim internetskim stranicama, “pruža mogućnosti terenskog jahanja i druženja s ostalim životinjama uživajući u prirodi”.

Ljude pozivaju na druženje s više od trideset konja, nekoliko magaraca, mnogo pasa, nekoliko mačaka i drugim domaćim životinjama. Također, nakon smrti prve vlasnice i osnivačice ranča, Marije Berković, istaknut je žiro račun za dobrovoljne donacije koje su trebale životinjama osigurati što bolju budućnost.

Nažalost, fotografije snimljene na ranču prošli tjedan ne ukazuju ni na kakvu budućnost, a kamoli “bolju”.

Javnost je na društvenim mrežama na odgovornost prozvala vlasnika Deana Ribarića koji je prije četiri godine preuzeo brigu o životinjama nakon što je bivša vlasnica i osnivačica Marija Berković 2014. poginula u prometnoj nesreći.

Autor:ZG/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.