Ronilac se šokirao! Vidite li vi u 5 sekundi NEŠTO na ovoj slici? (VIDEO)

Autor: T. Pšenko

Pogledajte kako je sve izgledalo i pokušajte je sami locirati.

Ronilac Jonathan Gordon za francuski znanstveni centar CIRAD istražuje patogene bakterije, a u jednom svom istraživanju naišao je na nešto posve neočekivano. Naime, tragajući za školjkama u Karipskom moru na zapadnoj obali grada Basse-Terre u malom otočju Gvadalupa, približio se nečemu što je nalikovalo morskoj travi. Ubrzo je primijetio da se na tom mjestu naziru dva oka i da se boja mijenja. Na njegovo iznenađenje, bila je to hobotnica.

“Potpuno sam se iznenadio kada se to prvi puta dogodilo. Znao sam da su hobotnice majstori kamuflaže, no nikada nisam vidio ovakvo nešto uživo”, rekaoje Gordon koji živi na otočju Gvadalupa, piše The Huffington Post. Kada se Gordon odmaknuo, hobotnica se opet zakamuflirala do neprepoznatljivosti.

Ernie Sawyer iz akvarija Shedd u Chicagu objasnio je da hobotnica, nakon što je promijenila boju, vjerojatno samo izgledala plavo, a Gordon je istaknuo da je hobotnicu snimio tri puta i ostavio je na miru. Pogledajte kako je sve izgledalo i pokušajte je sami locirati.

 

 




Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.