Instagram

(FOTO) Kako sada izgleda Selma? Željko Bebek posjetio Selmu iz kultne pjesme!

Autor: R.A.

Gdje je prošlo vrijeme?

Selma Borić, rodom iz Zenice, inspirirala je Vladu Dijaka 1949. godine u pisanju pjesme ‘ Selma’ koju su Željko Bebek i Bijelo Dugme ovjekovječili snimivši je 1974. godine. Selma sada ima 89 godina, živi u Zagrebu, a često je posjećuje i Željko Bebek koji o njoj još pjeva na svojim nastupima. Legendarni pjevač nedavno je Selmu posjetio i taj susret ovjekovječio fotografijom na koju obožavatelji nikako nisu ostali imuni.

… u posjeti kod moje drage Selme … #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

“Vladu sam srela u Butmiru 1945. na jednom aeromitingu i stalno me je pogledavao. Odmah se zainteresirao za mene. Nakon toga smo se sretali na korzu u Sarajevu. Vikendima sam često putovala u Zenicu i jednom me je Vlado sreo na Željezničkoj stanici i nosio mi kofer. Pomogao mi je da uđem u vlak u kojem je prozor bio slupan i onda mi je rekao ‘Selma, ne naginji se kroz prozor”, ispričala je svojevremeno Selma o nastanku pjesme.

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.