Davor Visnjic/PIXSELL

DIRLJIVA I NADASVE FILMSKA PRIČA POBJEDNICE VOICE-A: Ruža nikad nije upoznala svoju majku!

Autor: A.P.

Pobjednica ''The Voicea'' odrasla je u Odžaku, a rano je izgubila roditelje te je živjela s bakom. Nakon što je završila Opću gimnaziju, u Osijeku je upisala Prehrambeno-tehnološki fakultet, ali na trećoj je godini odustala i posvetila se glazbi.

Dvadesetosmogodišnja Ruža Janjiš pobjednica je ovogodišnjeg talent showa ”The Voice”. Ova pjevačica osječkoga benda Babylon i ima akustični duo The Brown Bunny s kojim pjeva obrade RHCP-a, Amy Winehouse, Kings Of Leon, Skunk Anansie. Ruža se bavi skladanjem, a sve u suradnji s Gordanom Budimir koja piše tekstove.

Pobjednica ”The Voicea” odrasla je u Odžaku, a rano je izgubila roditelje te je živjela s bakom. Nakon što je završila Opću gimnaziju, u Osijeku je upisala Prehrambeno-tehnološki fakultet, ali na trećoj je godini odustala i posvetila se glazbi.

No, za Ružinu životnu priču njezini najbliži kažu kako je poput filmske melodrame. Za 24sata Ružin stric Ivo prepričava kako su se on i njegov brat iz Švicarske u Odžak vratili 1984. godine.

”On je u kući koju je sagradio otvorio restoran, koji je jako dobro poslovao i sve bi bilo lijepo da on i supruga nisu izgubili sina”, rekao je Ivo, te nadodaje da su nakon toga pokušali dobiti dijete, ali nisu uspijevali. Otkrio je i kako je njegova šogorica Ruža zbog toga bila tužna, ali i da posvajanje nije dolazilo u obzir. No, otkrio je i rješenje kojeg su se dosjetili.

”U njegovu restoranu bila je zaposlena mlada konobarica iz unutrašnjosti Bosne. Marko se dogovorio da mu rodi dijete koje će odgajati on i supruga. Kad se rodila djevojčica, nazvali su je po Markovoj ženi Ruži, koja je bila sretna što je napokon dobila dugo željeno dijete”, poručio je stric pobjednice ‘Voicea’.  A nakon godine dana od iste su konobarice na isti način dobili i sina Marka.

”Znam da je ta konobarica kasnije otišla živjeti u Švicarsku. Ondje je poginula u prometnoj nesreći. Koliko znamo, Ružina biološka majka još je živa, a iz Odžaka se odselila nedugo nakon što ju je rodila”, govori Janjiš.

Od 1998. godine pa sve do 1992. godine, do izbijanja rata u Bosni, obitelj je živjela sretno sve dok Ruža nije umrla. Tada se o Ruži i njezinom bratu počela brinula njihova baka. Prije četiri godine Ružin i Markov otac umro je od infarkta prije četiri godine, a brigu o njima preuzela je baka.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.