screenshot/YouTube

Preminuo legendarni glumac Bud Spencer!

Autor: T. P.

Bud Spencer poznat je po spaghetti westernima u kojima je glumio, a svojim prepoznatljivim izgledom uklopio se i u mnoge akcijske komedije koje su lako našle put do publike, osobito od 1950-ih do 1980-ih godina.

Poznati talijanski glumac spaghetti westerna, Bud Spencer, preminuo je u 87. godini života. Pravim imenom Carlo Pedersoli, umro je u Rimu i nije trpio velike bolove, rekao je njegov sin koji je potvrdio smrt glumca. Ranije 27. lipnja, tužna vijest o njegovoj smrti objavljena je na službenoj Facebook stranici glumca te je izazvala lavinu tužnih komentara obožavatelja:

fejs

Bud Spencer među prijateljima je bio poznat kao “veliki prijateljski div”, zbog svojeg karaktera i figure. Od 1950-ih do 1980-ih glumio je u više od dvadeset filmova, a osim filmskim vodama, bavio se i onim plivačkim. Slovi kao prvi Talijan koji je isplivao 100 metara slobodnim stilom u manje od minute, i to 1959. godine. Bavio se kratko i vaterpolom, a 2005. godine okušao se i u politici, pridruživši se Berlusconijevoj stranci Forza Italia, što je pak završilo neslavno te su mu mnogi zamjerili nepotreban ulazk u politiku.

Mnogi će ga pamtiti po akcijskim komedijama u kojima mu je filmski kolega nerijetko bio Terence Hill kojeg je Spencer smatrao prijateljem poput brata.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.