Dino Stanin/PIXSELL

LEGENDARNI VIŠNJIĆ: Ante Gotovina je veliki heroj i apsolutni pojam

Autor: A.P.

Gotovinin život će se u filmu prikazivati od rođenja do oslobađanja, na temelju knjige Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general', a Višnjić je rekao kako gledatelji mogu 'očekivati puno, ali na poseban način'.

Dan prije početka snimanja filma i serije ‘General’ Antuna Vrdoljaka, njegov zet Goran Višnjić koji će igrati generala Gotovinu je u HRT-ovoj emisiji ‘Volim nedjelju’ izjavio kako se pomalo boji zahtjevne uloge.

– Imam strašnu tremu, najveću ikad u životu. Onu s Hamletom s 21 godinom mogu usporediti s tim, za mene je Gotovina apsolutni pojam, heroj – rekao je Višnjić i naglasio da je za cijelu ekipu ovo jako emotivan projekt

– Još kad je završio u zatvoru, željeli smo mu pomoći snimanjem filma. Bio sam u kontaktu s njegovim odvjetnikom Mišetićem, a prije finalnog saslušanja pozvao me i rekao da dođem kako bi sud vidio da Hrvatska i netko internacionalno poznat stoji iza generala. Došao sam u Haag kako bi im poručio da će biti negativci u filmu ako ga osude – kaže glumac.

Gotovinin život će se u filmu prikazivati od rođenja do oslobađanja, na temelju knjige Nenada Ivankovića ‘Ratnik, pustolov i general’, a Višnjić je rekao kako gledatelji mogu ‘očekivati puno, ali na poseban način’.

U studiju je bila i gkumica Nataša Janjić koja će tumačiti lik ratne reporterke Vesne Karuze. Glumica je rekla kako se jako raduje početku snimanja.

U filmu će se pojaviti i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Zrinka Cvitešić, Goran Bogdan i Boris Svrtan.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.