Ivica Galovic/PIXSELL

Kad nećemo sami, ima tko hoće: BBC snimio dokumentarac o Klepetanu i Malenoj!

Autor: dnevno.hr

Iako je mjesto radnje ove priče Lijepa Naša, a Klepetan i Malena svake godine pune medijske stupce, netko drugi dosjetio se o njima snimiti dokumentarac, i to koristeći hrvatske materijale. U svakom slučaju, lijepo je da je priča ekranizirana te će u BBC-jevoj produkciji lakše obići svijet

Britanski javni medijski servis BBC u ponedjeljak 24. travnja premijerno će prikazati dokumentarni film o rodama Malenoj i Klepetanu, koji je  nastao na temelju snimki Hrvatske radiotelevizije. Dokumentarni film Ljubav roda na daljinu (engl. A Long Distance Love Affair for Storks), koji je nastao u okviru BBC-jeve serije Natures Weirdest Events, rezultat je tromjesečne suradnje BBC-ja i HRT-ova Odjela za prodaju programa i usluga, a bit će prikazan u udarnome terminu na Drugome programu BBC-a u ponedjeljak u 20.00. Tako će, zahvaljujući HRT-ovim snimkama, priča o dvjema rodama iz Brodskoga Varoša, čija ljubavna priča traje gotovo dva desetljeća, postati poznata diljem svijeta jer BBC ima veliku gledanost na čitavome engleskom govornom području.

Dokumentarni film Ljubav roda na daljinu gledateljima britanskoga javnog medijskog servisa donosi povijest odnosa dviju roda od dana kad je domar Stjepan Vokić našao rodu slomljenoga krila te joj dao ime Malena te njezina susreta s Klepetanom, koji joj se vraća svake godine unatoč brojnim izazovima u njihovu odnosu. Hrvatska radiotelevizija iznimno je zadovoljna što su njezine snimke omogućile nastanak dokumentarnoga filma najuglednije svjetske javne televizije, a to je ujedno i veliko priznanje Hrvatskoj radioteleviziji i njezinim zaposlenicima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.