KRASNODAR PERSUN

HRT novu emisiju posvećuje ‘ženama koje stvaraju žene za žene’

Autor: dnevno.hr

Prvo izdanje emisije Žene, povjerljivo! na rasporedu je na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u utorak 28. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00,

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) od 28. ožujka emitirat će se nova pedesetominutna emisija pod naslovom Žene, povjerljivo! Autorski tim ističe kako će biti posvećena „ženama koje stvaraju žene za žene“, a emitirat će se svakoga utorka na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 20.00.
„Odlučile smo raditi emisiju kakvu bismo i mi rado gledale. Mi smo, autorice emisije, žene različitih dobnih skupina, udane, neudane, s djecom, bez djece, neke vole prirodu, druge su pak partijanerice, jedne još ne znaju što su bore, druge već ulaze u menopauzu. Šareno društvo kao što je i naša publika. U studio ćemo također nastojati dovesti gošće koje se razlikuju po godinama, ali i životnim stilovima i pogledima. Na pitanja koja si postavljamo, na dvojbe koje imamo ne nudimo rješenja i zaključke jer njih ni nema u stvarnome životu. Naša je emisija poput druženja prijateljica na kavi – to je povjerljiv razgovor, nježna potpora koju si međusobno pružamo, sve ispunjeno smijehom na vlastiti račun“, otkrivaju urednice emisije Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas.
„Nekako s proljeća evo i nas žena na Drugome programu Hrvatske televizije, na kojemu često prevladavaju muški, sportski sadržaji. Vjerujem da ćemo pridonijeti ženskoj kvoti i boljoj zastupljenosti ženskih tema i dilema. Raduje me što će se naša moćna, ženska gomilica družiti s dragim nam gledateljicama i, naravno, gledateljima koji su nam posebno dragocjeni. Nadahnuća ne nedostaje jer je ženska svakodnevica iznimno uzbudljiva i poticajna. Vjerujem da bi svaka od nas, mislim na žene, bila zadovoljna da je mrvicu manje intenzivna i da nam katkad bude i dosadno. Nadam se da dosada neće imati nikakve veze s emisijom Žene, povjerljivo!”, ističe voditeljica Daniela Trbović
Rubrika Žena s terena novinarke Martine Validžić predstavljat će što se sve može učiniti da svakodnevna utrka žene sa svim obvezama prestane biti naporna i postane jednostavnija. U rubrici Da mogu novinarke Barbare Majstorović Ivezić žene različitoga godišta, zanimanja i društvenoga položaja zamišljat će što bi one učinile da mogu, a u rubrici Žena zmaj novinarka i urednica emisije Nataša Kraljević Kolbas ispitivat će tzv. obične žene i s njima provoditi dan. Istraživat će kako je moguće da su istodobno posvećene obitelji, ali i poslu te kako se nose sa svim izazovima što im svakodnevica donosi, koje su tajne njihova uspjeha, što za njih znači mit o savršenoj ženi i smiju li katkad podbaciti.
U rubrici Iz muškoga kuta novinarka i urednica emisije Maja Tokić istraživat će što o određenoj temi misle i kako na nju reagiraju muškarci. Ispitivat će jesu li razlike između muškaraca i žena lako mjerljive, izražavaju li muškarci i žene jednako emocije, što muškarci žele, a što žene misle da oni žele, kako rješavaju sukobe, a kako slušaju jedni druge.
U prvoj emisiji Žene, povjerljivo! gostovat će glumica Ecija Ojdanić, pjevačica u mirovini Ksenija Erker te mlada liječnica i studentica četvrte godine Akademije dramske umjetnosti Mada Peršić. „Govorit će o svojemu slobodnome vremenu koje, čini se, bježi kao preplašeni zec, a žene postaju sve umornije od toga što ga nastoje uloviti“, najavljuju urednice emisije.

Prvo izdanje emisije Žene, povjerljivo! na rasporedu je na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u utorak 28. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00, a emisiju će se moći pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.