Nova tv

Goran, Josipa i Ante planiraju bojkot

Autor: dnevno.hr

Unatoč samouvjerenosti u svoj rad, Josipa je ipak priznala kako je to preteško za nju.

Kao što je i obećao, da mu je cilj dovesti farmu do vrhunca, Tomislav je odmah raspodijelio zadatke među farmerima, a obzirom na odnos kojega ima s Goranom i Antom, sumnja da će oni dati svoj maksimum u ovome tjednu. „Ja ću potegnuti onda najviše.“ kazao je.

Mentor Joža doveo je majstora koji im je pokazao kako se pravi pušnica, što će ujedno biti i njihov tjedni zadatak, pa će od stare nastambe u kojoj su farmeri pohranjivali sijeno morati sagraditi pušnicu. „Mi smo tu da obavljamo zadatke i da sve bude jedan kroz jedan!“ zaključio je Gordan koji je ovoga tjedna izabran za jednog od Gospode, a njegov zadatak je zabavljati farmere.

Kao glavnog i odgovornog za tjedni zadatak Tomislav je odabrao Damira. Zanimljivo je bilo na sastanku kada je Gazda Tomislav priupitao Antu može li pomoći Damiru u gradnji, a Ante je odbio te izrazio želju da bude pomoćni radnik. „Želim da momak izvuče pouku iz ovoga da sve se vraća, sve se plaća, kao i što je Gogi bio Gazda, on se samo oglušio na neke naredbe i praktički odmagao nama.“, objasnio je Ante.

No, nije Ante jedini koji ne želi da farmeri pod Tomislavovim vodstvom dobiju zeleni certifikat. Njegovo mišljenje dijele i Josipa i Goran. Njima dvoje Tomislav je zadao zadatak da  počupaju korijene kukuruza. Goran je odmah rekao da to nije posao za žensko te da bi bilo bolje da dva muška farmera to obave, no Josipa je odbila smatrajući da njoj to ne bi bio problem. „Znam da sam sposobna i odgovorna i da to mogu riješiti!“ kazala je Josipa, a Goran je kasnije komentirao: „Stavio je mene i Josipu u kukuruz za čupat žile. To je muški posao, ali meni neće to biti problem, ja ću odraditi i za mene i za Josipu ako treba, ali nećemo uspjeti ono što je naumio.“

Unatoč samouvjerenosti u svoj rad, Josipa je ipak priznala kako je to preteško za nju. „A možemo mi ovo laganini, ja i Ante smo komentirali kako bi voljeli da ne dobijemo zeleni certifikat.“, rekla je Goranu koji je već odlučio ovoga tjedna ne obavljati sve poslove: „Ja sam rekao da životinje neće biti zanemarene, ali da je vlaga velika u zraku, da volim sjediti u kući i da mi se baš nešto čita ovih dana, pa da ću čitati praktikum.“

Kako pušnica ne bi bila izgrađena uzalud, farmere je posjetio mesar koji im je objasnio kako se rade kobasice, a u izradu su se kasnije upustili farmeri. „Moram priznati da sam iznenađena! Kud ja i Gazda, Gazda me mrzi i ne voli, a danas se nađemo u istom loncu! Svi su željni, svi bi htjeli što prije probati, ipak je to kolinje.“ izjavila je Ankica koja je s Tomislavom pravila kobasice, a nakon obavljenog posla, farmeri su i omastili brk degustirajući kobasice.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.