Nova tv

Farmeri u strahu za zeleni certifikat

Autor: dnevno.hr

Farmere je po običaju posjetio Mentor Joža koji je obišao farmu i pogledao životinje, a nakon njegova posjeta, farmeri i jedne i druge zadruge ostali su u strahu za zeleni certifikat.

Nakon štio je par dana proveo na Staroj farmi, Mario se sada preselio na Novu farmu. „Čekao ručak, a dočekao večeru!“ našalio se Mario s Goranom koji je kuhao ručak te je ostatak večeri proveo s crvenom zajednicom. Čini se kako si je Mario dao za zadatak pomiriti Barbaru i Tomislava, a nakon njezine izjave: „Moja ljubav prema Tomislavu se nije promijenila i dalje su osjećaji isti!“ Mario je shvatio da mora urgirati.

Najprije je popričao i s Barbarom i s Tomislavom posebno, a potom je oboje održao lekciju. „U životu je teško naći neku osobu koja ti paše. U ovakvim situacijama kao što je ova kažu se neke teške riječi i uvijek treba postojati opcija za kompromis. Kad se dvoje ljudi čvenknu, kao što ste se vi čvenknuli na način da je nešto zaiskrilo, nemojte da to ode. Danas, sutra su vam možda dani koji su vam zadnji, iskoristite to na lijep način. Nemojte to upropastiti, imate jednu šansu, iskoristite ju!“ poručio im je. Hoće li Barbara i Tomislav poslušati Marijev savjet, ostaje nam za vidjeti

Farmere je po običaju posjetio Mentor Joža koji je obišao farmu i pogledao životinje, a nakon njegova posjeta, farmeri i jedne i druge zadruge ostali su u strahu za zeleni certifikat. „Nije ništa rekao da ne valja”, rekao je Goran svojoj zajednici, ali to ih nije umirilo. Svjesni su da je za zeleni certifikat potrebna sloga. „Naš najbitniji dio koji smo sad za zeleni certifikat zapustili to su međuljudski odnosi. Meni je žalosno da ujutro kad ustanemo, mi ne možemo u miru obavljati svoje zadatke već sa sto tenzija”, izjavila je Josipa.

S druge strane, zelena zadruga naljutila je Mentora Jožu jer je soba za sluge u iznimno lošim uvjetima. „Što misliš da se sve to zapali? Gledaj tog sijena, te špage… Tu kao da nikad nije bilo nikoga. Sad počinjem sumnjati što je ispod odjeće, je li se uopće kupaju. Što se događa tu? To bi vas moglo zelenog certifikata koštati”, prigovorio je Joža Gazdarici Danieli. „Katastrofa, ljuta sam. Ja da živim tako u toj sobi, ja bih se sramila”, priznala je Daniela, a Darko u ljutnji nije birao riječi. „Mi se kao majmuni trgamo, radimo tamo kao budale i onda nam ove budale što treba za pet minuta da počiste samo malo sobu, ne očiste sobu. Da poludiš”. Kristijan je ipak pokazao najviše razumijevanja za Jasminu i Gordana, te im pomogao očistiti sobu za sluge. „Mislim da ćemo dobiti zeleni, ali ovo je za naše zdravlje i mislim da tako prostorija ne bi smjela izgledati”, rekao je.

Jožin prigovor Gordanu i Jasmini nije lako pao. „Ne mogu stići sve, zove me Daniela, zove Dome, Jasmina”, požalio se Gordan, a Jasmina je objasnila kako se u sobi za sluge ne osjeća ugodno, pa stoga tamo provodi minimalno vremena. „Stvarno sam žena koja drži do sebe, do svoga kućanstva. Soba za slugu i sluškinju je sama po sebi prljava, neuredna i jako smrdi iz nje”, branila se.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.