Screenshot

(VIDEO) OVO NIJE ZNANSTVENA FANTASTIKA: Bespilotna letjelica spasila dvojicu plivača!

Autor: Hina

Donovi su opremljeni i opremom za otkrivanje morskih pasa koji se približavaju obalama, kao i najnovijim tehnologijama za identificiranje raznih predmeta u moru

Bespilotna letjelica prvi je put u Australiji spasila dvojicu plivača koji su se našli u nevolji u oceanu i spustila im opremu za spašavanje.

Australija je vodeća zemlja u eksperimentiranju s dronovima u području spašavanja, a u fazi ispitivanja trenutno je više desetaka letjelica na plažama diljem zemlje. U četvrtak su dvojica mladića spašena pomoću drona nakon što su ih jaka struja i valovi visoki tri metra odnijeli na otvoreno more kod Lennox Heada u New South Walesu, nedaleko od granice s Queenslandom.

Kupači su pozvali spasioce koji su u pomoć pozvali pilota drona.

“Uspio sam  roku od minutu dvije uputiti dron i spustiti opremu za spašavanje”, objasnio je Jai Sheridan i dodao da bi spasiocima trebalo nekoliko minuta da stignu do unesrećenih.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.